Al enige jaren brengen voetbaljournalisten Hugo Borst en Koert Westerman onder de naam Betweters wekelijks een video uit waarin ze op geheel eigen, humoristische wijze hun visie op de voetbalactualiteit geven.

In het najaar van 2014 kwamen de makers van Betweters bij ons terecht met een dubbele opdracht: het verbeteren van de social media-kanalen en het opzetten van een blog rondom het bestaande merk Betweters. Twee jaar later beheren we nog altijd de Facebook- en Twitterpagina van Betweters, alsmede het blog op Betweters.nl.

Blog
Op het blog verzorgen wij wekelijks enkele tientallen stukken uiteenlopende content. Net als Koert en Hugo in de video’s, worden er door een redactie voorbeschouwingen en nabeschouwingen bij voetbalwedstrijden gemaakt. Daarnaast hebben uiteraard de video’s een prominente plek. Aanvullend brengen we cartoons, lijst-artikelen, statistieken en quizzen.

Social media
Op Facebook richtten we ons onder meer op affiches, opinie, cartoons en vaste rubrieken zoals het Eredivisie-elftal van de week. Bij Twitter staat de live verslaggeving tijdens voetbalwedstrijden centraal.

Juist omdat we meerdere kanalen voor Betweters beheren, kunnen verschillende redacteuren en designers met elkaar samenwerken en elkaar aanvullen. We bundelen de krachten van kanalen waar dat een positief effect heeft, en benutten juist ook de specifieke mogelijkheden van ieder platform.

Resultaten sinds Socios instapte

  • Facebook van 1.500 likes naar 13.500 likes
  • 450.000 videoviews maandelijks, een stijging van 450%
  • 60.000 unieke blogbezoekers per maand
  • Database van 15.000 records opgebouwd
  • Super hoge engagement. Koert en Hugo zijn populair op straat, ze worden nageroepen met Betweters.