Socios Sports heeft een succesvolle Facebook live poll gedraaid voor Unibet. We nemen hiermee het voortouw in een trend die zich snel ontwikkelt.

In live polls kan via een interactieve video worden gestemd met behulp van de Facebook-emoji’s. De resultaten worden realtime bijgewerkt en getoond in de video. Vanwege de hoge mate van interactie krijgen live polls een voorkeurspositie in het Facebook-algoritme.

Anderlecht – Club Brugge

Op de dag van de Belgische topper tussen Anderlecht en Club Brugge vroegen we mensen met een Like of Love voor hun favoriet club te kiezen, en dat gebeurde massaal. De poll ging op de ochtend van de wedstrijddag even voor 09:00 uur live en draaide bijna vier uur. In dit tijdsbestek werd een zeer hoog, volledig organisch bereik van net geen 100.000 personen gehaald. 1.700 mensen brachten een stem uit. 846 (50,8%) van hen hoopten dat Anderlecht zou winnen en 818 (49,2%) gingen voor Club Brugge.

unibetlivepollgroot-23122016

Laagdrempelig, hoog organisch bereik

Zoals in dit voorbeeld is terug te zien, zit de kracht van de live poll hem in het feit dat de drempel naar engagement een stuk lager is dan normaal. Omdat letterlijk iedere stem realtime en zichtbaar invloed uitoefent, is de verleiding om een emoji aan te klikken groter dan bij een reguliere post. Gebruikers ervaren een competitiedrang, en dit sluit ook perfect aan bij het onderwerp sport.

De resultaten van deze post werden zonder enige vorm van advertising bereikt, wat de kracht van live video nog eens extra aanstipt. De investering in mooie, unieke content die scoort wordt nogmaals terugverdiend met een besparing op het advertisingbudget.

Ook interesse in een live poll? Neem dan contact op met jasper@sociossports.nl voor de Nederlandse en wouter@sociossports.be voor de Belgische markt.