Socios heeft de afgelopen periode in samenwerking met Mannenmedia (dat de commerciële exploitatie van Voetbalflitsen voor Socios verzorgt) een succesvolle campagne gedraaid voor uitgeverij Nieuw Amsterdam. Doel van de campagne was het onder de aandacht brengen van een prominente release van Nieuw Amsterdam, de autobiografie van Johan Cruijff: ‘Mijn verhaal’.

We ontwikkelden een campagne bestaand uit een mix van verschillende uitingen: (1) een Quiz, (2) Facebook-acties, (3) tekstlinks en splashpages en (4) redactionele content op Voetbalflitsen.nl. De doelstelling was een gezamenlijk aantal weergaven van tenminste 300.000. Die verwachtingen werden ruimschoots overtroffen.

1. Johan Cruijff Quiz

We hebben een Grote Johan Cruijff Quiz met honderden verschillende vragen gemaakt, waarvan spelers er telkens 10 moesten zien te beantwoorden. De top-14 maakte kans op een geheel verzorgde reis naar de wedstrijd Barcelona- Sevilla. Naast een vaste plek op www.voetbalflitsengames.nl, werd deze quiz ook in de nodige artikelen geëmbed (ingesloten), zoals bijvoorbeeld in dit veelbekeken artikel over de Ajax bus die vertrekt naar de Klassieker in De Kuip.

cruijfquiz-25102016

In totaal is de quiz meer dan 300.000 keer gezien en ruim 58.000 keer gespeeld met bijna 190.000 beantwoordde quizvragen totaal. Alleen met de quiz werd de initiële doelstelling van de campagne dus al behaald. Maar er is nog meer gedaan…

2. Facebook-acties

We hebben 3 acties bedacht en uitgevoerd op de sterke Facebook kanalen van Socios. Deze acties – samen met een aantal directe promoties voor de biografie op Facebook – hadden een totaal organisch bereik van 230.000 met een gigantische interactie (meer dan 7%). Hieronder een voorbeeld van één van de 3 acties, te weten een ‘Voorspel & Win-actie’ voor Feyenoord – Ajax. Een soortgelijke actie werd ingezet voor Nederland – Frankrijk en ADO Den Haag – Ajax.

3. Verwijzingen naar Nieuw Amsterdam

Hoewel geen doel op zich, hebben we middels tekstlinks, splashpages en Facebook toch bijna 3.400 mensen doorgestuurd naar de website van Nieuw Amsterdam, zoals in het screenshot hieronder te zien is.

doorkliksnieuwamsterdam-25102016

4. Redactionele aandacht

Op Voetbalflitsen.nl is er ook in verschillende redactionele artikelen aandacht besteed aan het boek Johan Cruijf, Mijn verhaal. Bijvoorbeeld in een opiniestuk van de bekende voetbaljournalist Lex Muller, lees hier: ‘Logisch dat Johan Cruijff een aantal geheimen heeft meegenomen‘.

Al met al kunnen wij, MannenMedia én Uitgeverij Nieuw Amsterdam terugkijken op een zeer geslaagde campagne.