Socios lanceert de eerste dagelijkse voetbalmanager game van Nederland: Play like a Manager. Nu zit je – zoals bij veel andere spellen – niet meer een heel seizoen vast aan hetzelfde team, maar speel je iedere dag weer mee met een nieuw elftal in onder meer de Eredivisie, Champions League en Premier League.

Play like a Manager draaide proef in de tweede helft van het seizoen 2015/2016, en met ingang van het seizoen 2016/2017 gaan we er op volle kracht mee vooruit. Er zijn dit seizoen gratis games te spelen en grote prijzen te winnen, zoals compleet verzorgde reizen naar buitenlandse voetbalwedstrijden. We beschouwen het spel als het paradepaard van Voetbalflitsen Games, waarmee we laten zien op het snijvlak van techniek, content en sport in de bovenste regionen mee te spelen.
PLM is bovendien door z’n dagelijkse aspect een unieke game op de Nederlandse markt, waardoor we er veel groeipotentieel voor zien. De deelnemersaantallen die we in de eerste periode na de lancering hebben gehaald zijn veelbelovend!

Speluitleg
In Play like a Manager stel je een team samen uit een aantal wedstrijden dat echt wordt gespeeld, bijvoorbeeld een speelronde in de Eredivisie. Je kunt van iedere club maximaal twee spelers kiezen, en deze spelers verdienen voor jou vervolgens punten met hun prestaties op de echte velden.
Tactische keuzes zijn cruciaal als je tot de beste managers wilt behoren! Zo krijgt een verdediger meer punten voor een goal of assist dan een aanvaller. Aanvallers kunnen daarentegen weer geen minpunten krijgen voor tegentreffers. Eén van je spelers maak je captain; die verdient daarmee dubbele punten.

Over de drie beste managers wordt meestal een extra prijs verdeeld, zoals een geldbedrag en regelmatig ook iets groots zoals een buitenlandse voetbalreis.

De speelrondes kun je live volgen in de game. De punten verschuiven real time tijdens de duels, wat een extra element van spanning creëert.

De beste manier om Play like a Manager te leren kennen is door een keer mee te spelen!