GETALENTEERDE DIGITAL SPORTS DESIGNER

Wie zijn wij?

Socios Sports is een digital sportsmedia agency, gespecialiseerd in de creatie van digitale sportcontent voor social media. Wij denken mee over content strategie en geven er vooral ook invulling aan. We maken voor onze klanten content kalenders, we creëren visuele content, we schrijven en plaatsen de posts in de juiste tone-of-voice, én verzorgen de advertising van deze content.

Om onze sportklanten te helpen met het nóg eenvoudiger kunnen maken van mooie visuele content hebben we eind 2016 Content Stadium gelanceerd. Content Stadium is een platform waarmee onze klanten zelf – aan de hand van zgn. templates die wij voor ze designen en in HTML ontwikkelen – super eenvoudig visuals, animaties en video’s voor social media kunnen creëren. Al dan niet met automatische integratie van wedstrijd- en spelersstatistieken van bijv. Gracenote en OPTA. Ontzettend handig tijdens live wedstrijden en evenementen, waarbij het snel plaatsen van actuele content een vereiste is.

We werken op dit moment voor meer dan 130 klanten wereldwijd. We zijn er erg trots op dat we voor o.a. FIFA (World Cup 2018), KNVB, PSV, Feyenoord, Olympique Marseille, Roland Garros, Eintracht Frankfurt, Euroleague Basketball, het Franse Voetbalelftal, de KNLTB, KNSB, Ligue 1, St. Louis Blues (NHL), en vele andere mooie klanten mogen werken. Dit doen we vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam en onze commerciële kantoren in Brugge, Berlijn en Parijs. In totaal zijn we met meer dan 30 mannen en vrouwen.

Getalenteerde Digital Designer gezocht

Wij zoeken een digital designer die:

 • een social-media-huisstijl kan neerzetten voor onze klanten. Soms o.b.v. een bestaande huisstijl of bepaalde huisstijl elementen, soms alleen o.b.v. een bestaande website of een oude folder als een klant (nog) geen huisstijl heeft.
 • vette templates kan designen. Met gevoel voor hedendaags design, met gevoel voor de emotie van sport. Met gevoel voor gebruik van lettertypes en kleuren. Maar ook rekening houdend met de techniek van het platform.
 • over verschillende stijlen beschikt, niet elke keer hetzelfde trucje herhaalt.  Maar zich ook kan aanpassen aan de bestaande stijl(en) van klanten.
 • mee kan en wil denken over de inhoud. Stel dat er een “ranglijst template” moet worden ontworpen voor een NHL team, welke onderdelen moeten er dan in de ranglijst komen? Etc.
 • het gaaf vindt om dit soort visuele content te maken voor de grote klanten binnen de sport: https://www.twitter.com/contentstadium

Vereisten

 • MBO/HBO werk- en denkniveau
 • Volledig eigen met Photoshop (Indesign en Illustrator)
 • Ervaring met Aftereffects absoluut welkom. Geen vereiste, maar dan moet je het wél willen leren.
 • Aantal jaar werkervaring maakt ons niet uit, als je maar talent, smaak en creativiteit hebt! 
 • Je moet van sport houden! Welke sport maakt daarbij niet uit, maar je weet wel wat buitenspel is, dat Nederland en België de beste korfballanden ter wereld zijn, dat Rintje Ritsma een schaatser is, dat de leider van de Tour de France in het geel rijdt en die van de Giro in het roze en dat PSV afgelopen jaar kampioen werd.
 • Goede beheersing Nederlandse taal
 • Goede communicatie en in teamverband kunnen werken.

Geïnteresseerd?

Stuur een mail met je CV en portfolio naar jasper@sociossports.nl

Meer info?

Check www.sociossports.com, www.contentstadium.com/en of www.twitter.com/contentstadium