In september 2015 is Socios begonnen met het beheer van de Facebookpagina van Voetbalshop.nl. Deze goed draaiende Nederlandse voetbalwinkel had met een wekelijks organisch bereik van 8.000 per week nog veel winst te pakken op social media-gebied. Wij zijn ze hierbij gaan helpen.

Na verkennende gesprekken en een analyse van de pagina zoals deze er stond, hebben we een volledige social media-(content)strategie uitgewerkt. Hierin stond uitgelegd waar Voetbalshop voor staat en in welke behoeftes de Facebookpagina minimaal moest gaan voorzien. Maar vooral ook: hoe kunnen we op deze basis voortbouwen met nieuwe ideeën?

We rolden een strategie uit waarin het communiceren van nieuwe releases, aanbiedingen en win-acties in eerste instantie centraal zou gaan staan. Belangrijk was dat we altijd een haakje zouden gaan vinden tussen de actualiteit van het voetbal en de artikelen van Voetbalshop.

In het document kwamen we ook met pasklare, actuele voorbeelden die we vervolgens met onze redactie en designafdeling zijn gaan uitrollen. De resultaten waren direct zichtbaar, en een jaar later laten de cijfers helemaal zien dat de nieuwe strategie z’n vruchten heeft afgeworpen.

  • Pagina likes: van 8.000 gegroeid naar 70.000
  • Wekelijks bereik: Van 10.000 (8.000 organisch) naar 1 miljoen, waarvan 800.000 organisch
  • Engagement van meer dan 7%
  • Eén van de meest interactieve Facebook pagina’s van Nederland

Boven alles heeft de impuls vanuit Facebook ook voor een duidelijk merkbare stijging in de verkoopcijfers van Voetbalshop teweeggebracht, wat uiteindelijk het belangrijkste doel was.