Voor Voetbaltravel.nl hebben we van scratch een social media strategie uitgewerkt. Na analyse van het bedrijf gebruikten we onze ervaringen om te kiezen voor Facebook als meest geschikte kanaal. De doelgroep van Voetbaltravel.nl zit daar, en hier bestaat ook de belangrijke mogelijkheid om veel doorkliks naar de website en boekingspagina’s voor de reizen te realiseren.

Als contentstrategie kozen we voor een combinatie tussen voetbal en het product van voetbaltravel. Uitgangspunt hierbij was om te gaan voor premium quality posts. We leveren bijvoorbeeld mooi ontworpen voorspelafbeeldingen en quizvragen. Zo haken we in op de voetbalactualiteit en geven we volgers een kans om prijzen zoals waardebonnen te winnen. Dit heeft een positief effect op de interactie, waardoor nieuwe posts op Facebook ook weer beter zullen scoren.

Meteen in de beginperiode van onze samenwerking met Voetbaltravel ontwikkelden de resultaten zich al stormachtig. Van een bereik van 1.000 per week, tikte het bereik in vier weken tijd de 100.000 aan. Voetbaltravel kon direct ook al meer sales registreren, waardoor hun investering zich snel uitbetaalde.